2018 | Metropolis M 09.01.2018 about Thami Mnyele

Metropolis M 09.01.2018 about Thami Mnyele Liza Prins interviewing -in Dutch- Pauline Burman, chairwoman of the Thami Mnyele Foundation, in Metropolis M January 2018.

"Iedereen kent ze nu, kunstenaars als Zanele Muholi, Samson Kambalu en Moshekwa Langa.
Ze waren hier als jonge kunstenaar al eens te gast in het residentieprogramma van de Thami Mnyele Stichting. Naar aanleiding van African Amicitiae in de Sociƫteit Arti et Amicitiae gaat Liza Prins in gesprek met directeur Pauline Burmann over haar pionierswerk."

"..De werken in Arti zijn echter niet louter samengevoegd omdat hun makers een Afrikaanse afkomst hebben. De werken zijn verbonden door de Thami Mnyele stichting, de studio bij de Ten Katemarkt en de tijd de hun makers daar doorbrachten. Ik bekijk het werk in de catalogus die Arti et Amicitiae bij de tentoonstelling maakte en realiseer me ineens hoe buitengewoon het is dat al deze werken, al deze makers, samen zijn gekomen door Thami Mnyele, en dat hij dat zelf nooit heeft kunnen weten. Thami Mnyele zorgt meer dan 30 jaar na zijn dood voor gedeelde ervaringen en interacties. Hij is de overeenkomst in het werk en (professionele) leven van de kunstenaars die te zien zijn in Arti. Ik hoop dat hij via de stichting nog veel meer werk en levens mag beƫnvloeden. .."

Download the article in.PDF

Thami Mnyele Foundation promotes the exchange of art and culture between Africa and the Netherlands.