De Thami Mnyele Stichting viert in 2020 haar 30-jarig bestaan. De stichting stelt beeldend kunstenaars uit het continent Afrika en de diaspora in staat om drie maanden in Nederland te wonen en te werken.
De stichting is vernoemd naar een Zuid-Afrikaanse kunstenaar die in 1985 door de apartheidsregering werd vermoord. Door het werk van de Thami Mnyele Stichting is zijn naam nu over de hele wereld bekend.
Pauline Burmann is al dertig jaar de drijvende kracht achter de Thami Mnyele Stichting. Al het werk dat ze voor “de Thami-stichting” verzet, doet ze als vrijwilliger. Daarnaast heeft ze haar eigen platform, African Arts and Theory. Ze treedt op als curator, facilitator, adviseur en onafhankelijk onderzoeker, zowel voor individuele kunstenaars als voor musea, universiteiten, kunstacademies en overheidsinstellingen wereldwijd. Ook doceert ze aan universiteiten en kunstacademies, niet alleen in Nederland, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten, maar bijvoorbeeld ook in Zuid-Afrika, Mauritius, Senegal, Ghana, Ethiopië en Soedan.
read complete article (in Dutch) on voertaal.nu